• Négy hónappal ezelőtt eltűnt az Andokban, de túlélte

  Havasok.hu | 2013. szeptember 9. 14:27:25

 • Címkék:
  Andok, férfi, eltűnt, Uruguay, 4 hónap
  A(z) "Négy hónappal ezelőtt eltűnt az Andokban, de túlélte" című cikk megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
  Neved:

  E-mail címed:

  Címzett e-mail címe:
  Üzenet (opcionális):

 • Az uruguayi férfi motorbiciklije négy hónapja lerobbant, és eltűnt az Andokban, Chiléből Argentínába vezető útján.

 • Raúl Fernando Gomez Circuneguinak egy hóvihart követően veszett nyoma májusban, miután motorbiciklije lerobbant - írta a BBC hírportálja.

  Az argentin hatóságok közlése szerint egy hegyi menedékházban találtak rá 2800 méter magasságban: a férfi kórosan lesoványodott és kiszáradt állapotban volt. A menedékházban talált ételmaradékokat fogyasztotta el, majd bármit, amit el tudott kapni - például patkányokat is.

  Az északnyugati San Juan tartomány illetékesei véletlenül bukkantak Gomezre, amikor helikopterrel a területre érkeztek, hogy méréseket végezzenek. A legyengült férfi kinyitotta a ház ajtaját és igyekezett felhívni magára a csapat figyelmét.

  "Ez igazi csoda, még mindig nem tudjuk elhinni, hogy megtörtént" - mondta el José Luis Gioja, San Juan kormányzója a Diario de Cuyo című helyi lapnak. Sajtóértesülések szerint Gomez a megpróbáltatások következtében húsz kilogrammot fogyott és kiszáradt. Az őt kezelő orvos szerint viszont a férfi hamarosan rendbe jön és kiengedhetik a kórházból.

  1972-ben repülőgép-szerencsétlenség miatt egy uruguayi rögbicsapat tengődött az Andokban 72 napon át. A 45 utasból 16-an maradtak életben, a túlélők az áldozatok maradványaiból táplálkoztak.

  MTI


Értékeld a cikket: 0 szavazat alapján

Kapcsolódó cikkek

Most a címlapon

MTI Havasok és Riviéra
Az oldal létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. Nemzeti Kultúrális Alap