• A szegényekért és szenvedőkért imádkozott Ferenc pápa

  Havasok.hu | 2013. december 8. 18:54:02

 • Címkék:
  Ferenc pápa, pápa, Vatikán, Róma, szeplőtelen fogantatás, ima
  A(z) "A szegényekért és szenvedőkért imádkozott Ferenc pápa" című cikk megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
  Neved:

  E-mail címed:

  Címzett e-mail címe:
  Üzenet (opcionális):

 • A római Spanyol-lépcsőnél levő Szűz Mária-szobrot koszorúzta meg Ferenc pápa vasárnap délután, majd a Santa Maria Maggiore-bazilikában imádkozott a szeplőtelen fogantatás ünnepén.

 • Ferenc pápát hatalmas tömeg várta Róma központjában. A pápa a megszokott Ford Focusszal hagyta el a Vatikánt. "Mennyi ember!" - mondta az egyházfő, amikor megérkezett a Spanyol-lépcsővel szomszédos térre, ahol a Szeplőtelen Szűz Mária szobra egy oszlopon áll. Elődeivel ellentétben Ferenc pápa nem pápamobillal, hanem gyalog járta be a teret. A hívők mellett a pápához siettek azok is, akik advent második vasárnapján a belvárosban karácsonyra vásároltak, a kereskedők és nagy számban a turisták is.


  forrás: YouTube, The Vatican - English


  A Róma városáért és az egész világért imádkozó egyházfő beszédében úgy fogalmazott, "a szegények kiáltása soha ne hagyjon közömbösen, a betegek és a segítségre szorulók szenvedésével szemben ne legyünk figyelmetlenek(...) minden emberi életet szeressünk és tiszteljünk". Ferenc pápa egyenként köszöntötte az első sorban rá várakozó betegeket.

  A pápa a római Santa Maria Maggiore-bazilikába ment tovább, ahol az egyik kápolnában a római népet oltalmazó, Salus Populi Romani elnevezésű Szűz Mária-ikonnál imádkozott. Ugyanott, ahova márciusi pápává választása másnapján ment imádkozni. A Santa Maria Maggiore-bazilikába Ferenc pápa most látogatott el hatodik alkalommal.

  A pápa a bazilika oldalajtóján lépett be, éppen szentmise közben. A hívők hosszú tapssal üdvözölték. A szeplőtelen fogantatást IX. Pius 1854-ben nyilvánította dogmává. Hagyománynak számít, hogy december 8-án a mindenkori pápa a Spanyol-lépcsőnél levő szoborhoz megy.

  A Vatikán vasárnap bejelentette, hogy Nelson Mandela egykori dél-afrikai vezető temetésén az egyházfőt Peter Turkson bíboros, az Igazságosság és Béke Pápai Tanácsának elnöke képviseli.

  MTI


Értékeld a cikket: 0 szavazat alapján

Kapcsolódó cikkek

Most a címlapon

MTI Havasok és Riviéra
Az oldal létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. Nemzeti Kultúrális Alap